Foto: Bildbyrån

Vegas nåddes idag av glädjande besked i slutspels-racet – William Karlsson förväntas vara tillgänglig för spel i tisdagens match mot Minnesota Wild, efter att ha missat åtta matcher med ett brutet finger.
– Det har varit riktigt tufft, sa Karlsson om skadan.

Karlsson var länge en av få spelare i Golden Knights som spelat samtliga matcher i den nystartade klubben. Innan skadan hade Märsta-sonen inte missat en enda match under klubbens treåriga historia, en trend som bröts när han bröt fingret den 14e januari i matchen mot Buffalo Sabres. Karlsson medger att det brutna fingret var extra irriterande i och med att han bröt sin 234 matcher långa svit.

”Det var riktigt tufft att sitta vid sidan”, sa Karlsson till nhl.com. ”Inte bara att inte kunna spela, men även att vara utan grabbarna i omklädningsrummet. Det var en lång tid för mig, och det stank ärligt talat. Jag var väldigt stolt över att spela samtliga matcher, så det var riktigt tråkigt, men nu är det bara att titta framåt”.

Återkomsten kommer också lägligt för lagets nye tränare, Peter DeBoer, som har varit under hård press sedan han efterträdde publikfavoriten Gerard Gallant den 15e januari. Matchen mot Minnesota kommer vara första gången som DeBoer har Karlsson tillgänglig för spel, något som kommer som en lättnad för den pressade tränaren.

”När jag tog jobbet visste jag inte att Karlsson hade brutit fingret”, sa DeBoer. ”Jag satt och skrev ner min tilltänkta laguppställning och kollade på vårt spelschema – första sju matcherna var på bortaplan mot svåra motståndare….jag tycker dock att att grabbarna gjorde ett riktigt bra jobb med att härda ut stormen”.

Deboer tillade att han ser fram emot att ha Karlsson tillbaka.

”Jag gillar verkligen hans spelstil och många runt laget har tjatat om hur mycket jag kommer uppskatta att ha honom tillbaka”, sa Deboer till nhl.com. ”Så jag ser fram emot att ha med honom igen”.

Karlsson kommer att behöva anpassa sig till ett nytt spelsystem i och med tränarbytet.

”Jag var med under alla möten på första halvan borta-turnén när jag var skadad”, sa Karlsson. ”Så jag har rätt bra koll på hur han vill att laget ska spela. Det kommer bli lättare när jag väl är ute på isen och spelar det nya spelsystemet”.

Vegas ligger för närvarande på en delad andraplats i Pacific Division, en poäng bakom divisions-ettan Vancouver Canucks.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här