Foto: Bildbyrån

Det har spelats otaligt många galna NHL-matcher genom åren, och matcher har innehållit alltifrån vilda slagsmål till märkliga läktare-incidenter. Ishockey handlar dock om att göra mål, så här listar vi de tre galnaste resultaten i NHL:s historia.

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 1971 (13-0)
Matchen mellan Toronto och Detroit var ett hatmöte redan från och början, och det blev inte bättre efter denna match. Toronto var i storform och hade vunnit sju hemmamatcher i rad när Red Wings kom på besök. Matchen slutade 13-0 och Maple Leafs sköt hela 49 skott på mål. Se samtliga mål HÄR.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 1985 (13-0)
Edmontons upplaga under 80-talet var inte att leka med, och det fick Canucks erfara när det åkte till Edmonton för att möta Oilers 1985. Bland annat spelade legendaren Wayne Gretzky i Oilers under den tiden, men sjukt nog så gjorde Gretzky inte ett enda av de 13 mål som Canucks släppte in den matchen. Dock gjorde han fyra assist, i matchen som slutade 13-0 efter att Oilers gjort hela 7 mål i den sista perioden.

Detroit Red Wings – New York Rangers 1944 (15-0)
1944 var det Red Wings tur att krossa sina motståndare, närmare bestämt New York Rangers. Matchen slutade 15-0, vilket är (och kommer nog förbli) den största vinsten i NHLs historia. Matchen spelades under andra världskriget, så många spelare var på militärtjänstgöring vilket gjorde att NHL-trupperna var kraftigt försvagade. Det fråntar dock inte det faktum att Red Wings vann med hela 15-0, där de bland annat gjorde hela 8 mål i den sista perioden.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här