Foto: Bildbyrån

Gabriel Landeskog kom till Colorado Avalanche inför säsongen 2011-2012. Sedan dess har han spelat för klubben och varit Colorados lagkapten sedan säsongen 2012-2013. Men hans framtid i klubben har den här sommaren varit ovissa då förhandlingarna om ett nytt kontrakt dragit ut på tiden. Men nu har parterna kommit överrens om Landeskog skriver på ett nytt drömkontrakt med klubben värt 482 miljoner kronor. 

– Det var tuffa förhandlingar, men jag är väldigt glad och lättad över att det löste sig. Jag vill verkligen inte spela någon annanstans, säger Gabriel Landeskog i ett uttalande till Sportbladet.

Det var länge osäkert om Gabriel Landeskog och Colorado skulle komma överrens om ett nytt kontrakt. Klockan tickade i rasande fart mot onsdagens free agency fönster öppnade och han hade varit en fri spelare. Men under natten till onsdagen alltså mindre än tolv timmar innan den fria marknaden öppnar i NHL så kom parterna överrens om ett nytt kontrakt.

Kontraktet som Gabriel Landeskog har skrivit på sträcker sig över åtta säsonger vilket var ett av kraven som Landeskog hade från sin sida i förhandlingarna. Kontraktet är värt 482 miljoner kronor över åtta år vilket ger Landeskog drygt 7 miljoner kronor per säsong.