Det ska under torsdagskvällen spelas full omgång i SHL, alla fjorton lag ska ut på isen och kriga om poäng. Det är en sprakande kväll med många spännande matcher på menyn. Det blir toppmöte mellan Luleå och Örebro, Skånederby, klassikermöte mellan Djurgården och Leksand inför ett slutsålt hovet sedan toppas allt detta av ett Smålandsderby mellan Växjö och HV71. 

Serieledarna Örebro ska ta sig norrut för ett toppmöte mot tredjeplacerade Luleå. Det kommer bli en tuff match för serieledarna då hemmalaget Luleå imponerat stort under säsongen och endast har en förlust på hemmais under säsongen.

Djurgården mot Leksand är alltid intressanta matcher, Leksand har fallit som en sten genom tabellen och parkerar nu på en sista plats. Detta märks dock inte på stödet från publiken och Leksand supportrarna har köpt biljetter i massor till bortamatchen mot Djurgården. Hovet är helt slutsålt och det kommer bli en härligt tryck inne på arenan med två stora klackar som kommer tävla mot varandra. Återstår att se om energin från läktarplats kan spegla spelet på isen.

Växjö ska jaga revansch mot HV71 i Smålandsderbyt. Förra mötet mellan lagen slutade med en seger för HV71 med 4-1. Växjö som inledde årets säsong svagt fick igång sitt spel i början av månaden och tog tre raka segrar innan laget återigen föll in i svacka och har nu två raka förluster. Bortalaget förlorade senast med 4-1 mot Örebro men hade innan den matchen fyra raka segrar.

Inte nog med att det bjuds på tre andra bra matcher under kvällen det ska även spelas ett Skånederby mellan Rögle och Malmö. Rögle som för bara några veckor sedan var seriens hetaste lag och ledde serien har på senaste tiden tappat en del av spelet och halkat ner till en sjätte plats. I det senaste mötet mellan lagen var det Rögle som stod som segrare efter en spännande match som slutade 4-3. Rögle är favoriter inför matchen enligt oddsen men derbyn är alltid derbyn och allt kan hända när två lag som verkligen inte vill förlora mot varandra ska göra upp.

SHL omgången i sin helhet 

Brynäs – Linköping
Färjestad – Skellefteå 
Djurgården – Leksand 
Luleå – Örebro 
Frölunda – Oskarshamn 
Rögle – Malmö 
Växjö – HV71

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här