Foto: Bildbyrån

Frölunda HC tar hem den åtråvärda försäsongsturneringen i Strömstad. Detta för tredje året i rad när Leksand och Färjestad stod för motståndet.

I den bohuslänska pärlan Strömstad spelas årligen en av de hetaste försäsongsturneringarna inför den kommande SHL-säsongen, sedan några år tillbaka. Året till ära så ställde Färjestad, Leksand och Frölunda upp.

De två tidigare åren så har Frölunda gått vinnande ur Strömstad Hockey Classic. Till denna försäsong så gick med stor sannolikhet Färjestad in som favoriter, då de rustat upp ordentligt inför kommande säsongen. Men det var ändå Frölunda som skulle vinna årets första pokal.

I den första matchen så ställdes Frölunda mot Leksand. Efter att Leksand haft en 2-0 ledning in till slutet, så kunde Frölunda reducera och sedermera kvittera med 17 sekunder kvar av matchen. Matchen gick sedan till straffläggning, där storstjärnan och Frölundas nyförvärv Ryan Lasch avgjorde.

I Frölundas andra match så ställdes man mot Färjestad, för att avgöra hela försäsongsturneringen. I den matchen så besegrades Karlstad-laget med 3-1 och Frölunda kunde bärga två raka segrar i turneringen och ta hem pokalen, för tredje året i rad.