Vi börjar känna igen mönstret nu, för tredje gången i rad så hämtar Frölunda upp ett underläge i CHL-slutspelet. I och med vändningen mot Luleå där laget tillslut vinner med 5-4 över två matcher är Frölunda nu klara för ytterligare en CHL-final.

Det började redan i åttondelsfinalerna för Frölunda, laget föll mot Färjestad i första matchen med 6-3 men vände på steken i den andra matchen som slutade 8-2 och laget tog sig vidare till kvartsfinal. Där upprepade sig proceduren mot EHC Biel. Frölunda förlorade första matchen med 3-2 men hämtade sedan ikapp underläget och vann returmötet med 4-3. Dubbelmötet slutade 6-6 och förlängning väntade.Där gjorde Frölunda mål och gick vidare till semifinal efter totalt 7-6.

I semifinalen mot Luleå var det 3:e gången gilt för Frölunda, laget förlorade hemmamatchen i Göteborg med 3-2 men lyckades vända matchserien och vinna på bortaplan med 3-1 och är därmed klara för sin 5:e CHL-final på sex år.

Frölunda kom annars till returmötet som ett lite skadat lag. Fyra förluster i rad hade man på kontot något som inte hänt sedan 2016. Nu skulle laget försöka vända förlusttrenden och även vända matchserien mot Luleå som under säsongen varit otroligt formstarka på hemmaplan och även toppar SHL-tabellen.

När även Luleå gjorde 1-0 i den första perioden genom Juhani Tyrväinen så var uppförsbacken för Frölunda än större. Resultatet 1-0 stod sig även perioden ut. Men Frölunda samlade sig till andra perioden, en period som i stort sett bara handlade om Frölunda. Luleå drog på sig flera utvisningar och gav Frölunda tid att spela powerplay och bygga upp en press mot hemmalaget. När det återstod 11 minuter av perioden kunde så Frölunda utnyttja övertaget och sätta dit 1-1 Rhett Rakhshani.

Till sista perioden så var det en jakt på mål för Frölunda som började samtidigt som Luleå kämpade för att behålla den totala ledningen med 4-3 sett över två matcher. När det hade gått 3.19 av sista perioden så fick Joel Lundqvist chansen en chans som han förvaltade och kunde göra 2-1 till Frölunda och matchserien var nu helt utjämnad. Med 9 minuter kvar av matchen så kunde Ryan Lasch göra ytterligare ett mål för Frölunda till 3-1 och vändningen var ett faktum.

Resultatet stod sig matchen ut och Frölunda kunde fira ytterligare en vändning och att laget avancerat till ännu en CHL-final.

I finalen för Frölunda som spelas den 4:e februari väntar tjeckiska Mountfield på bortaplan. Ett Mountfield som slog ut Djurgården i sin semifinal med totalt 6-1.

Noterbart är även att denna matchen var Joel Lundqvist 1000:e match i Frölunda tröjan och att han fick fira detta genom att göra ett mål.