Foto: Bildbyrån

Frölunda fick en succéstart på SHL-säsongen när man vann mot HV71 med 3-0. Patrik Carlsson, Lucas Raymond och Linus Nässén gjorde mål för hemmalaget.

I Scandinavium tog Frölunda emot HV71 i premiären av SHL under lördagen. På förhand handlade det mesta om en het förstakedja i HV71 och en nästan helt ny backsida i Frölunda.

Men det var inte mycket i matchen som kretsade kring HV:s kedja med Linus Sandin, Lias Andersson och Anton Wedin. Istället handlade nästan allting om Frölunda.

Göteborgarna tog ledningen redan i matchminut sju efter att Patrik Carlsson utnyttjat Lias Anderssons utvisning och tryckt upp 1-0 i nättaket bakom Jonas Gunnarsson, i powerplay.

Det var fortsatt Frölunda som hade taktpinnen i matchen, något som gav resultat. Bara minuten innan första periodpaus slog JVM-spelaren Linus Nässén till och utökade Frölundas ledning till 2-0.

Inför den andra perioden sade HV71:s tränare Nicklas Rahm att laget såg avlägset och lojt ut, vilket han hoppades skulle ändra sig. Och man fick flera chanser. Bland annat drog Max Friberg på sig två utvisningar på fem minuter i andra perioden, som HV71 hade möjlighet att utnyttja. Men det kuggade inte i för Jönköpingslaget idag.

Istället kunde Frölundatalangen Lucas Raymond utnyttja sitt fina skott och sätta 3-0 till hemmalaget, i powerplay. Målet var Raymonds sjunde i SHL någonsin.

I den tredje perioden fortsatte Frölunda sin stabilitet och HV71 hittade aldrig in bakom Frölundas backsida. Tredje perioden förblev mållös.

Parallellt med Frölunda-HV71 spelade Leksand hemma mot Skellefteå. Bortalaget såg länge ut att gå vinnande ur striden men Leksand kunde med åtta (!) sekunder kvar av matchen kvittera till 4-4 vilket tog matchen till förlängning där Skellefteå dock drog det längsta strået där Andreas Wingerli blev matchhjälte.

Resultat och målskyttar

Leksand – Skellefteå 4-5 e.förl (1-2, 0-2, 3-0, 0-1)

Målskyttar Leksand: Peter Cehlarik 2, Daniel Gunnarsson, Lucas Nordsäter
Målskyttar Skellefteå: Philip Broberg, Niclas Burström, Jesper Frödén, Jonathan Berggren, Andreas Wingerli

Frölunda – HV71 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Målskyttar Frölunda: Lucas Raymond, Patrik Carlsson, Linus Nässén

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här