Champions Hockey League är verkligen en turnering som Frölunda trivs med. Laget tog igår kväll sin fjärde CHL-titel på sex säsonger. Frölunda vann finalen mot tjeckiska Mountfield med 3-1 och försvarar därmed sin titel från året innan.

CHL började spelas säsongen 2014/2015 och sedan dess har turneringen spelats sex gånger. Fem av dessa har Frölunda varit ett finallag och i fyra av dom har Frölunda stått som segrare. Detta gör att klubben är helt överlägsna när det kommer till titlar i Champions Hockey League.

Förra säsongen så vann Frölunda finalen med 3-1 mot Red Bull München, i år stod tjeckiska Mountfield för motståndet ett Mountfield som aldrig tidigare i turneringen hade tagit sig förbi gruppspelet har under den här upplagen imponerat och överraskat många. Men i finalen tog det stopp Frölunda blev för tuffa och titeln fick återigen följa med till Göteborg.

Matchen spelades i Mountfields hemmarena och det var en slutsåld kokande gryta som väntade de båda lagen när de åkte ut på isen. Det var även hemmalaget Mountfield som började matchen bäst och när Petr Koukal i Mountfield fick stå fri i offensivzon gjorde han inga misstag utan kunde pricka in 1-0 till hemmalaget när det hade spelats 7 minuter av matchen.

Efter detta så la Frölunda in en till växel och började ta över spelet mer och mer och i slutet av perioden kom så först 1-1 genom Simon Hjalmarsson när det återstod 3.30 av perioden. Två minuter senare var så dags igen när Max Friberg kunde göra 2-1 till Frölunda och vändningen var ett faktum. Men det var inte slut där utan Johan Sundström skulle även han hinna med att göra 3-1 innan perioden var slut och Frölunda hade gått från underläge till ledning 3-1 inom loppet av tre minuter.

Mountfield hade sedan lägen i andra och tredje perioden att reducera matchen men Frölunda höll emot och både period 2 och 3 blev mållösa. Så när slutsignalen gick fick Frölunda återigen fira en Champions Hockey League-titel och Joel Lundqvist fick ännu en gång lyfta en trofé.

Såhär sa Joel Lundqvist och tränare Roger Rönnberg efter matchen till klubbens hemsida;

– Jag älskar de här killarna. Killarna genomförde vår game plan nästan till perfektion, grym insats i dag, sa Roger Rönnberg

– En galen resa hit. Det har svängt hit och dit, men vi har inte slutat tro. Det är det det handlar om. Man tröttnar aldrig på att vinna. Att gå hela vägen, det krävs mycket som individ och som lag. Man njuter, sa lagkaptenen Joel Lundqvist