HV71 besegrade Brynäs hemma i Kinnarps Arena efter att Linus Fröberg avgjort matchen i förlängningen. I och med vinsten tog HV71 sin tredje raka seger och placerar sig på en tiondeplats i tabellen.

HV71 tog emot Brynäs hemma i Jönköping under måndagskvällen. Hemmalaget hade inför matchen två raka segrar mot Örebro senast (4-1) och en övertidsseger mot Rögle matchen innan (7-6).

Bortalaget Brynäs placerade sig inför matchen på en jumboplats i SHL-tabellen och var sugna på att dubbla sin vinstskörd efter 3-0 segern mot Malmö i den senaste omgången.

Och det började bra för Gävle-laget. Redan efter fem minuter in i matchen tog Brynäs ledningen genom Adam Pettersson som kunde slå in en retur framför mål till 1-0.

HV71 skapade flertalet chanser men Samuel Ersson i Brynäs-målet höll tätt och stod för några fina räddningar för att behålla Brynäsledningen. Det skulle dröja till den tredje perioden innan HV71 fick hål på Ersson och kunde kvittera i matchen när Eric Martinsson kunde göra 1-1.

Matchen gick sedan till förlängning där Linus Fröberg blev matchavgörare. Med drygt 40 sekunder kvar av tre mot tre-spelet fintade Fröberg sin försvarare och stänkte upp 2-1 till HV71 som alltså tar sin tredje raka seger i SHL under måndagen.

HV71 placerar sig på en tiondeplats i tabellen, vilket innebär playoff-spel till SM-slutspelet. I och med det oavgjorda resultatet efter full tid fick Brynäs med sig en poäng och klättrar bort från jumboplatsen i tabellen, förbi Malmö.

HV71 – Brynäs 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

0-1 Adam Pettersson (Simon Bertilsson, Daniel Mannberg)
1-1 Eric Martinsson (Matt Donovan, Christian Sandberg)
2-1 Linus Fröberg (Miska Siikonen)