Foto: Bildbyrån

Det blev under gårdagen klart att Anton Holm återvänder till AIK, nu är nästa återvändare klar för spel i AIK till nästa säsong. Fredric Weigel som lämnade AIK inför den gånga säsongen väljer nu att återvända till klubben. 

AIK satsar hårt på att återvända till toppen av den hockeyallsvenska tabellen till nästa säsong. Detta har lätt till att det är en otrolig stor omsättning på spelare framförallt ut har klubben rensat rejält då totalt 21 spelare har fått lämna laget. Nu har AIK börjat plocka in nya spelare som ska forma laget till nästa säsong.

Det är inte vilka spelare som helst som laget har plockat in heller, först ut var Anton Holm som under sina två säsonger gjorde 77 poäng innan han lämnade för att testa lyckan i finska ligan och SHL, men igår stod det klart att han skrivit på ett kontrakt med AIK igen. Nu får Anton Holm sällskap av ytterligare en återvändare när Fredric Weigel som representerade klubben under den lyckosamma säsongen 2018/2019 då AIK slutade etta i hockeyallsvenskan men snubblade på målsnöret till SHL. Weigel gjorde under den säsongen 41 poäng på 52 matcher.

Fredric Weigel valde efter den säsongen att lämna även han för finska Liiga och Jukurit där blev det dock bara 17 matcher innan Weigel skrev på ett kontrakt med hockeyallsvenska konkurrenten Björklöven. Där gjorde Weigel 27 poäng på 36 matcher, men det blir inget fortsatt spel i Björklöven utan nu vänder alltså Weigel tillbaka till Stockholm och ska spela med AIK.

Weigel har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Fredric Weigel är ett spelgeni som gillar att ta stor plats ute på isen och kan leda sin femma. Han älskar att hålla i pucken och är väldigt kreativ på isen, vilket vi kommer få stor nytta av, säger Sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här