Effekten med att byta ut Roger Melin mot Ulf Samuelsson har inte gett den utväxling Leksand önskat utan förlusterna fortsätter att rada upp sig. I matchen mot Rögle kom åttonde raka förlusten när Leksand föll med 5-2 på hemmaplan.

Livlinorna för att klara sig kvar i SHL utan att behöva spela kvalspel blir allt färre och färre för Leksand. Laget har inte vunnit på en månad och med åtta raka förluster på kontot ligger Leksand nu 15 poäng bakom Linköping och säker mark. Med 10 omgångar kvar att spela ser det allt mörkare ut för Leksand att klara av detta och laget får nog ställa in sig på att behöva spela kvalspel för att hålla sig kvar i SHL.

I matchen mot Rögle så såg spelet väldigt krampaktigt ut från hemmalagets sida. Även om laget hämtade in ett tidigt 1-0 underläge till 2-1 ledning i början av andra perioden så var det mycket slarv och laget orkade inte stå emot en hel match. Istället var det bortalaget Rögle som kort efter att Leksand tagit ledningen kvitterade till 2-2 i början av andra perioden och efter de målet var det Rögle för hela slanten.

När den tredje perioden tog Rögle över taktpinnen helt och Leksand kom inte någonstans när de väl hade pucken. Rögles övertag gjorde även att laget kunde ta ledningen med 3-2 innan Ted Brithen klev fram och satte dit 4-2 och sedan punkt för matchen när han la in 5-2 i tom målbur.

Segern för Rögle innebär att laget behåller sin tredje plats i tabellen.