Foto: Bildbyrån

Att det har gått tungt för Linköping den senaste tiden är ingen underdrift, inför matchen mot HV71 hade Linköping 10 raka förluster. Lagets senaste seger var mot Malmö på straffar den 7:e december. Men nu fick laget äntligen jubla Linköping besegrade hemmalaget HV71 med 4-1.  

De senaste matcherna har pucken verkligen inte studsat Linköpings väg, av de 10 raka förluster som laget hade inför så har 9 av dessa slutat med uddamålsförlust och 6 av matcherna har varit förluster efter övertid och straffar. Det är inte sällan som Linköping har varit de laget som tagit ledningen i matcherna för att sedan klappa ihop och tappa matcherna. Den snåla poängskörden har även gjort att laget trillat ner till nedflyttningsplats i SHL, men i och med gårdagskvällens trepoängare så går laget nu om både Leksand och Oskarshamn i tabellen, dock med en match mer spelad.

Matchen mot HV71 började likt många av Linköping senaste matcher, laget tar för sig och spelar bra under första perioden. Linköping är de laget som skapar mest och de resulterar även i att Robin Johansson kunde sätta dit 1-0 till Linköping, ett resultat som stod sig perioden ut.

I andra perioden tog HV71 över matchen mer och mer, men Linköping var inte ofarliga. Det såg länge ut som att Linköping skulle kunna hålla ifrån och ha sin 1-0 ledning även efter två perioder. Linus Sandin i HV71 ville dock annat och kunde med 1 minut kvar av perioden göra 1-1 i matchen.

Kollar man tillbaka på Linköpings senaste matcher så är det nu efter att laget tappat sin ledning som fallet brukade komma och det var nog även en hel del som satt och väntade på att Linköping skulle tappa matchen i sista perioden.

Det var även HV71 som skapade de flesta chanserna i den tredje perioden men Linköping var ruskigt effektiva och kunde göra både 2-1 och 3-1 i början av tredje periden. När Broc Little sedan placerade in 4-1 i en tom målbur när det återstod 1 minut och 38 sekunder var saken klar. Linköping tog sin första seger sedan i början av december och förlustsviten var äntligen bruten, tre otroligt viktiga poäng för bortalaget i bottenstriden.

Segern var Linköpings dessutom lagets blott andra seger på bortaplan den här säsongen.

– Otroligt skönt. Vi har gjort oss förtjänta av det här den sista tiden. I tredje perioden får vi målen i bra lägen. De pressade bra i början. Förhoppningsvis släpper det nu. Det var lite slutspelskänsla efter segern, sa Linköpings Sebastian Karlsson till C More efter matchen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här