Leksand valde innan landslagsuppehållet att göra förändringar i båset, ut gick huvudtränaren Roger Melin och in kom Ulf Samuelsson som efter flera år som assisterande tränare i NHL och huvudtränare i AHL nu var tillbaka i Sverige och SHL. Samuelsson tränade Modo från 2011 till 2013. Ulf Samuelsson och Leksand fick inte den starten de hade önskat och i premiärmatchen blev det förlust mot Malmö på hemmaplan med 3-2. 

Leksand har haft en tung säsong i återkomsten till SHL, de gjordes en satsning inför där det plockades in flera spelare som skulle lyfta laget men Dalaklubben har inte fått den utväxling som önskats. Istället kämpar Leksand i botten av tabellen och för närvarande ligger laget sist med 10 poäng upp till säker mark för att undvika negativt kval.

För att få till en sista ändring och få in ny energi i truppen så valde Leksand att sparka sin huvudtränare Roger Melin innan landslagsuppehållet. In kom Ulf Samuelsson, han själv startade sin framgångsrika karriär i Leksand och hans son spelar i den nuvarande truppen. Så Samuelsson har flera kopplingar till klubben och nu skulle han alltså försöka vända den negativa trenden och hålla kvar klubben i SHL.

Leksand och Ulf Samuelsson fick även den starten laget önskade i matchen mot Malmö när Fredrik Forsberg kunde göra 1-0 i början av perioden. Men Malmö skulle bara minuten senare kvittera matchen till 1-1 genom Fredrik Händemark. Leksand kunde återta ledningen igen i den andra perioden när Daniel Olsson-Trkulja gjorde 2-1 till Leksand och inför sista perioden var det hemmalaget som var i ledningen.

I sista perioden så tog bortalaget Malmö över spelet mer och mer och trots att Leksand hade Powerplay så kunde Malmö göra 2-2 detta då Fredrik Händemark återigen var framme och gjorde mål. När det återstod 6 minuter kvar av matchen kom så även ledningsmålet för Malmö genom Johan Olofsson och Malmö hade vänt matchen till 3-2. Ett resultat som även stod sig matchen ut och Leksand och Ulf Samuelsson fick lämna isen med 0 poäng.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här