Foto: Matthew Fournier

För den som har tittat på SHL:s spelschema för säsongen kan man se en del förändringar om man jämför med tidigare säsongen. De flesta är vana vid att det precis som i andra ligor finns matcher att följa dagligen. Men i den svenska högstaligan har man nu istället valt att klumpa ihop matcherna och schemalägga dessa på samma dagar, vilket oftast blivit torsdagar och lördagar.

En del fans har reagerat på detta och ansett att det gör det svårt att följa alla lagen i ligan. Enligt Hockeysverige ska SHL:s sportchef Johan Hemlin ha uttalat sig kring detta och att anledningen till schemaförändringen har delvis att göra med klubbarnas egna önskemål.

Nytt poängsystem i KHL

En ytterligare stor förändring i hockeyns värld är KHL:s nya poängräkning. Tidigare fungerade poängen på samma sätt som de övriga europeiska ligorna, där en seger på fulltid ger tre poäng, seger på övertid två poäng samt förlust på övertid en poäng. Från och med nu räknas poängen istället som i NHL, där en seger oavsett matchens längd ger 2 poäng samtidigt som förlust på övertid ger 1 poäng.