Foto: Bildbyrån

NHL har strikta regler kring var och hur spelare och ledare får umgås med varandra under bortamatcher för att undvika smittorisk. Dessa protokoll är det något som flera spelare i Washington Capitals har brutit mot och därmed får klubben böta 100 000 dollar och spelarna som var inblandade har satts upp en covid-19 lista även om de inte är smittade och får därmed inte träna med laget och riskerar att missa kommande match. 

Spelarna det handlar om är storstjärnan Alexander Ovetjkin, Evgeni Kuznetsov, Ilya Samsonov och Dimitri Orlov, spelarna ska ha umgåtts med varandra på hotellrummet utan munskydd vilket är strikt förbjudet enligt NHL:s covid protokoll. Detta innebär att spelarna nu inte får träna med laget.

Washington Capitals ledning har i ett uttalande gått ut och sagt att man är besvikna på spelarna.

– Vår lagledning har jobbat otroligt hårt för att skapa en säker miljö så att våra ledare och spelare kan vara med och tävla i år. Vi är besvikna på spelarnas val att umgås på hotellrummet och utanför godkända områden. Vi accepterar NHL:s beslut och kommer återigen gå igenom covid-19-protokollen så att spelarna är fullt medvetna om det i framtiden, säger klubben.

Lagkaptenen och storstjärnan Alexander Ovetjkin har också uttalat sig där han är ångerfull;

– Jag ångrar mitt val att umgås med mina lagkamrater på vårt hotellrum och utanför omklädningsrummet. Jag kommer lära mig av den här upplevelsen, säger Ovetjkin i ett uttalande.