Foto: Bildbyrån

NHL planeras att starta igång igen lördagen den 1 augusti efter ett långt uppehåll till följd av coronaviruset. USA har varit det land som drabbats allra hårdast av viruset och därför har NHL valt att förlägga matcherna i Kanada och städerna Toronto och Edmonton. Men som en del mellan spelarfacket och NHL kan spelare välja att tacka nej till spel. 

Matcherna som spelas från och med 1 augusti är ett kvalspel till Stanley Cup. Men redan nu har NHL-lagen samlat sina trupper för olika träningscamper. Upplägget har NHL valt att döpa till ”Return to Play”. I denna har NHL delat upp starten i olika faser och just nu befinner sig lagen i Fas 2 och 3. I dessa faser är det även tillåtet för spelare att tacka nej till att delta i dessa träningscamper och matcherna som kommer att spelas framöver.

Detta är något som spelarfacket och NHL har kommit överens om på grund av den rådande situationen som världen befinner sig i vad gäller covid-19.

Nu har flera spelare meddelat att de inte tänker delta och valt att tacka nej till spel. Sista dagen för spelare att meddela om de inte vill vara med är tisdagen den 14 juli.

Följande spelare har valt att tacka nej till spel 

Karl Azner – Montreal Canadiens
Sven Baertschi – Vancouver Canucks
Mike Green – Edmonton Oilers
Travis Hamonic – Calgary Flames
Steven Kampfer – Boston Bruins
Roman Polak – Dallas Stars

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här