Foto: Bildbyrån

På grund av det rådande ekonomiska läget så har Vita Hästen tvingats dra i handbromsen när det kommer till investeringar i spelartruppen, men även inom klubbens organisation ska det sparas in pengar. Detta gör att flera spelare får lämna klubben samt att tjänster på personalsidan kommer försvinna. 

Det är Christopher Fish som får sitt avtal brutet med klubben, ett avtal som Vita Hästen framöver hoppas kunna förhandla om igen. Men på grund av det ekonomiska läget i klubben så finns det inte ekonomi att behålla en sådan spelare i dagsläget.

Även spelarna Rikard Olsén, Viktor Kokman och Jacob Spångberg får lämna klubben men där jobbar inte Vita Hästen på en lösning för att kunna plocka tillbaka dessa spelare.

Vita Hästen kommer även behöva spara in pengar vid sidan av isen vilket gör att 3.5 tjänster kommer att försvinna i organisation på grund av arbetsbrist. De drabbade avdelningarna är kansli, marknad och juniorverksamheten.

– Åtgärden görs för att sänka kostnaderna under en period där intäktsflödet är mindre än normalt. Förhoppningen är att i takt med att intäktsflödet ökar igen, åter kunna stärka organisationen, säger klubbchef Dan Björkman till Vita Hästens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här