Foto: Bildbyrån

Frölunda var inte alls med från start när laget besökte Be-Ge Hockey Center för att möta Oskarshamn. Hemmalaget var betydligt hungrigare matchen genom och kunde tillslut vinna med 5-1 och tar i och med segern sig upp på säker mark i tabellen. 

Frölunda som i veckan vände dubbelmötet mot Luleå i CHL och tog sig till final så trötta och ofokuserade ut i den här matchen. Laget var inte alls med från start vilket gjorde att Oskarshamn kunde gå till vila efter första perioden med en 2-0 ledning.

Bortalaget fick chansen i början av andra perioden att spela 5 mot 3 under nästan två minuter men de lyckades inte förvalta. Istället kunde Oskarshamn senare i andra perioden utöka ledningen ytterligare till 3-0. Joel Lundqvist som i veckans CHL-match gjorde sitt 1000:e framträdande i Frölundatröjan fick i sin 1001 match göra 3-1 målet och en reducering för bortalaget.

Närmare än så kom dock inte Frölunda och i tredje perioden kunde Oskarshamn utöka ledningen till 4-1 och sedan avgöra matchen till 5-1 genom Emil Wahlberg i tom bur.

Segern för Oskarshamn var lagets andra på tre matcher, segern innebar också att laget klättrade förbi både Linköping och Leksand i tabellen och lämnade nedflyttningsplatserna.

Frölunda har nu fyra raka förluster i SHL och poängtappen har gjort att klubben halkat ner till en 5:e plats i tabellen.

Nästa match för båda lagen är lördagen 18/1 då ska Oskarshamn ta emot bottenkonkurrenten Leksand, samtidigt som Frölunda ska ta emot Färjestad i toppmöte.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här