Foto: Telia

Coronaviruset gjorde att ishockeysäsongen fick avslutas innan slutspelet hade startat i Finland. Men nu har den hockeytokiga nationen tagit saken i egna händer och för att kunna slutföra Liiga-säsongen så kommer slutspelet att avgöras online på NHL 20. 

Det är i samarbete med Telia som bedriver Telia Esport Games i Finland som slutspelet kommer att genomföras. Alla lag som tog sig vidare till slutspelet kommer att delta i den virtuella versionen.

Matcherna kommer att spelas likt det vanliga slutspelet där fyra lag först kommer göra upp i en åttondelsfinal i bästa av fem matcher där två lag kommer ta sig till kvartsfinal. Det är lagen som slutade 7-10 i tabellen som kommer att spela dessa matcher, sedan väntar kvartsfinal för de två vinnande lagen i åttondelsfinalen. Där kliver även lagen som slutade 1-6 in i slutspelet.

Alla matcher kommer spelas 1 mot 1 och och kommer att spelas i bäst av fem matcher. För att ge den ultimata förutsättningen till publiken för att få en så snarlik ishockey upplevelse som originalet så kommer alla matcher att sändas på finska MTV vilket är landets största kommersiella TV-kanal. Alla matcher kommer att innehålla studio och kommentatorer precis som en vanlig ishockeymatch.

Lagen som tagit sig vidare till slutspelet har fått välja ut en spelare som ska representera sitt lag och det är en blandning av elitspelare inom Esport, vanliga ishockeyspelare och andra kända personer som kommer att delta.

Det virtuella slutspelet för Liiga kommer att pågå mellan 8 april och 25 april.

Förutom att sändas på nationell TV så kommer även slutspelet gå att titta på online via olika plattformar.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här