Foto: Bildbyrån

Ikväll skulle den tredje matchen i den Hockeyallsvenska finalen spelats men på grund av misstänkt coronasmitta i Björklöven ställs både kvällens och morgondagens match in. Matchserien mellan Timrå och Björklöven står just nu 1-1 i matcher efter att Björklöven inledde med en 6-3 vinst. Timrå tog sedan rejäl revansch och vann med hela 7-0 i den andra matchen.

Efter att symptom på covid-19 visats hos ett flertalet spelare i Björklöven har klubben nu testat hela spelartruppen. För att komma igång med finalserien igen krävs det att testen visat ett resultat. När testerna är klara kommer Hockeyallsvenskan komma med ett besked hur finalserien kommer fortlöpa. Det är dock klart att ett lag kommer utses till vinnare och flyttas upp till SHL så om testerna är positiva får man bara avvakta med kommande matcher.

I match 2 som Timrå vann drabbades båda lagen av tunga avbräck. I Björklöven stängdes både Daniel Rahimi och Alexander Hellström av efter en knätackling respektive huvudtackling. De båda backarna är viktiga för att hålla Timrås skickliga forwards i schack. Tråkigt nog tog säsongen slut för Timrås Sebastian Hartmann som var spelaren som fick ta emot knätacklingen från Daniel Rahimi.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här