Vegas Golden Knights avancerar i Stanley Cup-slutspelet. Detta efter att ha slagit ut förhandsfavoriterna Colorado Avalanche med 4-2 i matcher. Vegas spelar nu mot Montréal Canadiens i nästa runda.

Inför NHL-säsongen var Colorado Avalanche favoriter i mångas ögon, inte minst spelbolagens. Och som de bemästrade pressen under grundserien. Colorado var NHL:s bästa lag under grundserien och gick även in i Stanley Cup-slutspelet som de stora favoriterna till att vinna hela slutspelet.

Med Gabriel Landeskog som lagkapten och Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Cale Makar som de stora offensiva stjärnorna, såg det bra ut för Colorado i slutspelet. Man inledde med att slå ut St. Louis Blues i den första matchserien innan man fick möta Vegas Golden Knights.

I de inledande två matcherna på hemmaplan vann Colorado båda sina matcher och såg ut att ha kopplat ett grepp om matchserien med 2-0. Men sedan vände skutan. Efter nattens match är Colorado utslaget efter att Vegas vunnit fyra matcher i rad mot storfavoriterna.

Nattens match slutade 6-3 till Vegas, som nu avancerar till nästa runda i slutspelet, där man nu ställs mot skrällaget Montréal Canadiens.

Vegas Golden Knights till semifinal efter 4-2 i matcher.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här