Foto: Bildbyrån

Färjestad rustar inför kommande SHL-säsong. Klubben värvar tillbaka backen Jesse Virtanen från KHL. Den finska landslagsmeriterade backen gjorde succé i sin förra sejour i klubben.

Färjestad har haft några tunga spelartapp efter den gångna säsongen. Poängkungen Marcus ”Lilliz” Nilsson har lämnat för KHL och Sochi, lagkaptenen Linus Johansson likaså.

Men det är på forwardssidan som tappen kommit. På backsidan har man nu fått in en rejäl förstärkning. Finländaren Jesse Virtanen återvänder från Ryssland och har skrivit på för Färjestad, det bekräftar klubben på sin hemsida. Backen har tidigare gjort två succésäsonger i Karlstad innan han gick till KHL.

– Även om jag inte gjorde så mycket poäng som i Sverige så är jag glad att jag åkte. Det är alltid nyttigt med nya erfarenheter, och jag var nyfiken på hockeyn i Ryssland. Nu har jag testat på det och jag ångrar ingenting, säger han till Färjestads hemsida.

Jesse Virtanen ser sitt Färjestad som en utmanare om SM-guldet nästa säsong, något som såklart gjorde det enklare att flytta tillbaka.

– Jag trivdes väldigt bra i Karlstad, med klubben, fansen och alla som jobbar där. Skulle det bli Sverige igen så var det bara Färjestad som gällde. Det känns fantastiskt kul att jag får möjlighet att återvända. Att jag återvänder till en klubb som har chansen att vinna vägde också in såklart, säger han.

Jesse Virtanen har skrivit på ett ettårskontrakt med Färjestad.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här