Foto: Bildbyrån

Luleås supportrar med miljardären Jakob Porser i spetsen startade en swishkampanj för att få målvakten Joel Lassinantti att stanna. Luleå hade tidigare under våren meddelat att på grund av det ekonomiska läget i laget inte hade råd att behålla målvakten därför startade supportarna kampanjen. Nu har dock Lassinantti valt att lämna klubben ändå och skrivit på för Sotji i KHL. 

Det har varit många turer kring Joel Lassinantti sedan säsongen tog slut för Luleå. Den 27-åriga målvakten som varit en av SHL:s bästa målvakter sedan han kom till klubben hade ett utgående kontrakt. I och med coronapandemins framfart gjorde det att Luleå meddelade att klubben inte skulle ha råd att behålla honom. Vilket gjorde att Örebro gav honom ett kontraktserbjudande men även flera KHL-klubbar visade intresse för Lassinantti.

Sedan kom nästa vändning när Luleås supportrar kraftsamlade och samlade in miljonbelopp för att få behålla sin stjärnmålvakt och parterna stod nu närmare varandra än tidigare, men nu visar det sig att swishkampanjen inte hjälpte och att Joel Lassinantti nu lämnar klubben för att flytta till Ryssland och KHL.

Lassinantti har skrivit ett ettårs-kontrakt med KHL-klubben Sotji.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här