Foto: Pixabay

Inom ishockeyns värld så avslutas inte en match om lagen har gjort lika många mål efter de tre ordinarie perioderna. istället går mötet till förlängning, där bägge lagen får lite extra tid på sig att få till ett avgörande mål. I vissa fall räcker dock inte heller den här tiden till för att få fram en slutlig vinnare. Då får man fortsätta det hela med en straffläggning där laget som efter en omgång med fem straffar vardera satt flest puckar tar hem poängen. Räcker inte heller dessa straffomgångar får man fortsätta med varsin straff tills man kan få fram en poängskillnad.

Härom veckan spelades ett möte mellan Modo och AIK i svenska högstaligan på damsidan SHDL. Efter 60 minuter spelade hade båda lagen satt två puckar i målet och mötet fick fortskrida med en förlängning. När ytterligare 20 minuter hade spelats hade inget av lagen fått till ett avgörande och mötet fick därmed tas till straffläggning.

Både Denise Husak Asp ifrån AIK och Kaitlyn Tougas från Modo satte varsin puck i mål under den första skottomgången. Efter detta följde hela 42 straffskott som samtliga räddades av de två målvakterna Tindra Holm och Anna Amholt. Efter hela 50 straffar kunde matchen till slut avgöras och Modo fick med sig den extra poängen.

Anders Granström