Foto: Bildbyrån

Det stod klart under torsdagen att Robin Kovács redan nu lämnar Luleå Hockey för att skriva på Örebro. Men redan samma dag så hade Luleå alltså en ersättare på plats. Konstantin Komarek återvänder till klubben, han har skrivit på ett kontrakt med Luleå som sträcker sig säsongen ut. 

Den österrikiske landslagsspelaren Komarek återvänder alltså till klubben som han spelade i mellan 2008 och 2012. Konstantin kom till Luleå redan som tonåring och spenderade sina först år i klubben i Luleås J-18 och J-20 lag. Till säsongen 2010/2011 blev han en del av klubbens A-lag och var kvar där till 2012 innan han återvände till Österrike.

Komarek har efter detta återvänt till Sverige och SHL men inte till Luleå, till säsongen 2016/2017 skrev Komarek på ett kontrakt med Malmö Redhawks, säsongen efter spelade han i Karlskrona när de spelade i SHL för att inför förra säsongen åter vända tillbaka till Malmö. Förra säsongen blev en succé för anfallaren som gjorde 39 poäng på 49 matcher.

Denna säsongen har varit tyngre för Komarek som på 20 matcher noterats för 8 poäng i Malmö Redhawks. Men nu bryter han alltså sitt avtal med Malmö för att återvända till Norrbotten och Luleå.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut och Konstantin Komarek blir spelklar direkt för Luleå Hockey.

– Luleå var min första kontakt med Sverige och min sambo kommer där ifrån, så jag har hållit kontakten med Norrbotten sedan dess och det känns jättebra att återvända till Luleå Hockey igen, säger Komarek till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här