Foto: Bildbyrån

Den 19 september är SHL planerat att dra igång igen. Då finns det stor risk för att arenorna kommer eka tomma. I en intervju med TT meddelar SHL:s vd Michael Marchal att ligan planerar för tomma läktare hela nästkommande säsong.

Ett potentiellt scenario med en hel SHL-säsong utan publik kan alltså bli sanning, något ligan tänker på just nu.

– Det finns en oändlig massa scenarier nu, men vi kan egentligen bara förhålla oss till två. Vi säger att vi börjar den 19/9 och då börjar vi spela med eller utan publik. Vi vill börja serien och genomföra den, säger SHL:s vd Michael Marchal till TT.

Marchal hoppas att hockeysverige slipper se en SHL-säsong helt utan publik men är förberedd för det.

– Det är ingen av oss som tror att det blir så och vi hoppas inte det. Vi vill spela så mycket av säsongen som möjligt med publik. Men vi vet ingenting i dag och därför kan vi inte stå helt oförberedda den 19/9 om kravet är att vi måste spela utan publik. Då måste vi känna att vi mäktar med det, säger han.

Underlaget för planen om en säsong utan publik ska vara klart 23 juni. En plan Michael Marchal hoppas är förgäves.

– Det vi måste planera och förhålla oss till redan idag är att spela en säsong helt utan publik. Sedan hoppas vi för allt smör i Småland att det inte blir så, säger han.

SHL:s vd hoppas att ligan står redo inför ett mardrömsscenario.

– Även om vi inte vet så mycket så tycker jag det känns som att vi i alla fall är väl förberedda på det sätt att vi har resonerat kring de flesta scenarierna. Därmed inte sagt att vi har löst allting, säger Michael Marchal till TT.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här