Foto: Bildbyrån

Emil Berglund har varit i Timrå sedan 2008. Han har gått genom klubbens juniorlag för att sedan 2013 varit en del av Timrås A-lag där det totalt blivit 364 matcher. Men nu lämnar Berglund Timrå för att flytta till Uppsala och Almtuna. 

Berglund hade fortfarande ett år kvar på kontraktet med Timrå, men nu väljer han och klubben att gå skilda vägar. Berglund som varit i Timrå trogen sedan 2008 och var lagets kapten under förra säsongen har av personliga skäl valt att flytta söderut i landet och skrivit på ett kontrakt med Almtuna.

– Detta är ett beslut jag tagit på grund av min rådande livssituation samt för min egen utveckling. Jag har älskat varenda sekund i Timrå och detta beslut är det tuffaste jag tagit i min karriär. Timrå kommer alltid att ha en stor del av mitt hjärta och jag vill tacka alla i och runtomkring föreningen för att jag har fått vara en del av denna familj, säger Emil Berglund till Timrås hemsida.

I Almtuna kommer Berglund att bli lagkapten i ett lag som gör en nysatsning inför nästa säsong. Han kommer även i Almtuna att återförenas med några av spelarna han spelade tillsammans med under sina ungdomsår där kompisen Tobias Liljendahl är en av dessa.

Stora delar av Berglunds familj bor sedan tidigare mellan Uppsala och Stockholm och ska vara en av anledningarna till att Berglund nu väljer att vända hemåt efter alla år i Timrå.

Emil Berglund har skrivit på ett tvåårskontrakt med Almtuna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här