Frölundas succéspelare Elmer Söderblom har skrivit på ett NHL-kontrakt med Detroit Red Wings. Det meddelar organisationen på sin hemsida. Kontraktet är på tre år.

Elmer Söderblom har haft en strålande säsong i Frölunda och tilldelades en VM-plats till Finland som ett kvitto på detta. Den 202 centimeter långa forwarden fick dock ingen speltid i VM och skickades hem i mitten på turneringen när NHL-stjärnor anslöt.

Men nu kan artisten glädjas åt att han från och med nu är kontrakterad av en NHL-klubb. Detroit Red Wings draftade Söderblom i sjätterundan 2019 och meddelar nu på sin hemsida att han skrivit på ett så kallat ”entry level contract” på tre år.

20-åringen kan få chansen att NHL-debutera nästkommande säsong alltså, något som Detroit hoppas på. Under avslutningen av säsongen så pratade klubbens legendar tillika General Manager Steve Yzerman upp den storväxta svensken.

– Baserat på vad han har gjort de senaste åren och hans framsteg så är vi ganska exalterade, sade han då och fortsatte:

– Han är väldigt atletisk i sin hoppförmåga och sin koordination. Det bådar gott för framtiden.

Elmer Söderblom blir tillsammans med Simon Edvinsson bland några andra som får visa upp sig ordentligt för Detroits organisation inför kommande NHL-säsong. Detta i hopp om att de ska kunna ta sig in i världens bästa liga på en gång.