Foto: Bildbyrån

En av NHL:s bästa svenskar, Elias Pettersson, har bestämt sig för en fortsättning i Vancouver Canucks. Med drygt en vecka kvar till NHL-starten så har stjärnan skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Det har varit en lång karusell men nu är det äntligen klart. Elias Pettersson kommer att fortsätta spela med Vancouver Canucks de närmaste säsongerna. Under söndagen meddelade Canucks tillsammans med Pettersson att center-stjärnan skrivit på för ytterligare tre år, där han kommer att tjäna 7,35 miljoner dollar per säsong vilket motsvarar drygt 64 miljoner kronor per säsong.

Svensken har legat i förhandlingar med klubben under flera månader, utan att ha kommit fram till en lösning. Men nu, med nio dagar kvar till premiärmatchen mot Edmonton, så har alltså parterna nått en lösning.

Svenskens nya kontrakt presenterades samtidigt som Vancouver Canucks också förlängde med en annan storstjärna, Quinn Hughes, som var en av ligans bästa backar under förra säsongen. Amerikanen skrev på ett sexårskontrakt där han får 7,85 miljoner dollar per säsong.