Foto: Bildbyrån

Elias Pettersson gjorde 1+1 i nattens NHL när hans Vancouver Canucks vann hemma mot Ottawa Senators med 4-1. I och med poängen har Pettersson nu gjort dubbla poäng två matcher i rad och är ur sin formsvacka.

I natt spelade Vancouver Canucks hemma mot Ottawa Senators i NHL:s North Division. Hemmalaget vann med 4-1 efter att Elias Pettersson och hans vapendragare Brock Boeser varit högst delaktiga i segern.

Fem minuter in i den första perioden var det Boeser som inledde målskyttet i matchen, när han i Powerplay tog sig in framför mål och satte 1-0 för Canucks.

Drygt fem minuter senare var det dags för Elias Pettersson att göra sitt tredje mål för säsongen när han påpassligt var först på en retur, efter ett skott från just Brock Boeser. Ett mål som skulle bli matchavgörande.

I den andra perioden fortsatte samarbetet mellan radarparet när Canucks målvakt Brayden Holtby skickade iväg en lång puck mot Elias Pettersson, som styrde pucken vidare till Brock Boeser, som gjorde sitt och satte 3-0 för Vancouver, och matchen kändes avgjord.

Ottawa kom inte närmare än en reducering till 3-1, innan Vancouvers rookie Nils Höglander fick komma in i poängprotokollet när han assisterade till Tanner Pearsons 4-1 mål, som blev matchens sista.

Vancouver Canucks placerar sig på en fjärdeplats i North Division efter tio omgångar. Ottawa Senators parkerar på en sistaplats.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

1-0 Brock Boeser (Quinn Hughes, J.T Miller)
2-0 Elias Pettersson (Brock Boeser, Quinn Hughes)
3-0 Brock Boeser (Elias Pettersson, Brayden Holtby)
3-1 Thomas Chabot (utan assist)
4-1 Tanner Pearson (Nils Höglander)

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här