Foto: Bildbyrån

Brynäs IF har vunnit grundserien i SDHL. Detta efter seger mot Luleå på bortaplan vilket bärgade seriesegern för Gävle-laget med tre omgångar kvar att spela.

Under onsdagskvällen så möttes två av SDHL:s konstanter i toppen de senaste åren, Luleå/MSSK och Brynäs IF. De sistnämnda var klara serieledare inför mötet medan Luleå låg på en tredjeplats. Ett toppmöte alltså.

Mötet blev jämnt på ett målmässigt plan. En av matchens förgrundsfigurer var tjeckiskan Denisa Krizova, som skulle visa sig vara tungan på vågen för Brynäs räkning. Forwarden satte dit 1-0 i slutet av den första perioden vilket skulle visa sig bli matchavgörande.

I mitten på den andra perioden så var Krizova med och assisterade till Jaycee Gebhards mål som gled in bakom Sara Grahn i Luleås mål. En tvåmålsledning var för mycket för Luleå att ta igen på ett starkt Brynäs. Bortamålvakten Ellen Jonsson höll sin femte nolla för säsongen vilket säkrade en seger för Brynäs i matchen och framför allt seriesegern i SDHL.

Med tre omgångar kvar att spela för Brynäs så kan inte något lag komma ifatt. Linköping ligger tio poäng bakom med endast två matcher kvar att spela.

SDHL-slutspelet inleds sedan den 10 mars med fyra kvartsfinaler. Huruvida Brynäs axlar favoritskapet inför slutspelet återstår att se de närmsta månaderna. Se hela SDHL-tabellen.