Foto: Bildbyrån

Dallas Stars stod för en jättevändning mot Calgary och säkrade matchserien med 4-2 vilket gör att man ställs mot Colorado i nästa runda. Även New York Islanders har avancerat i slutspelet efter nattens vinst mot Washington Capitals.

Slutspelsträdet fortsätter att formera sig. Inför nattens omgång var redan två lag (Colorado och Vegas) från den västra konferensen klara för nästa runda i slutspelet. Nu har de fått med sig ett tredje lag efter att Dallas Stars inatt vände på steken mot Calgary Flames och kunde till slut vinna med 7-3. Vinsten innebar en totalseger för Dallas i matchserien med 4-2.

John Klingberg blev poänglös för sitt Dallas medan Rasmus Andersson hann med ett mål för Calgary. Noterbart för Dallas del var att den ryske rookien Denis Gurianov stod för ett hattrick. I nästa omgång väntar Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche för Dallas. Vegas Golden Knights kommer ställas mot vinnarna i matchserien mellan Vancouver och St. Louis.

På den östra sidan är New York Islanders klara för nästa omgång i slutspelet efter att man slagit ut en av förhandsfavoriterna Washington Capitals med 4-1 i matcher. Den tidigare guldtränaren med Capitals, Barry Trotz (idag tränare för Islanders), får se sina gamla spelare med Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström i spetsen lämna bubblan.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här