Foto: Bildbyrån

Den finska legendaren Mikko Koivu kom under förra säsongen överens med Minnesota Wild att lämna klubben. Sedan dess har Minnesota letat efter en ny lagkapten, vilket man nu har hittat.

Mikko Koivu spelade sin första NHL-säsong med Minnesota Wild 2005/06. Säsongen 2009/10 blev han lagkapten i klubben. Men i september 2020 kom det dystra beskedet att Minnesota och Koivu kommit överens om att inte förlänga hans kontrakt hos klubben.

Medan Mikko Koivu ska spela nästkommande säsong i Columbus, har Minnesota funderat på vem som ska leda laget i framtiden. På sin hemsida skriver Minnesota att valet faller på backen Jared Spurgeon.

Spurgeon har spelat i Minnesota sedan säsongen 2010/11 och växt fram till en bärande spelare i laget. 31-åringen får nu ett bra kvitto på det när han får bära ett ”C” på bröstet under nästa säsong och förmodligen en tid framöver.

– Jared är en kille som alla i omklädningsrummet respekterar och vi vet att vi kan räkna med honom. Han är en person som alla i vår organisation drar sig till och är en spelare som sticker ut och en människa som sticker ut. Vi kunde inte vara gladare, säger Bill Guerin, Minnesota Wilds General Manager.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här