Foto: Bildbyrån

Vancouver Canucks och Philadelphia Flyers kompletterade hålen i slutspelsträdet inatt. De sistnämnda kommer nu få ta sig an succélaget New York Islanders medan Vancouver Canucks och Elias Pettersson ställs mot Vegas Golden Knights.

Elias Pettersson stod för två assist i nattens match mot de regerande mästarna St. Louis Blues. Pettersson var en bärande del i att Vancouver kunde ta en 6-2 seger och därmed knyta ihop matchserien som man till slut vann med 4-2. I och med assisten ligger nu Pettersson i delad poängligaledning i slutspelet på 13 poäng tillsammans med Colorados Nathan MacKinnon.

För Vancouvers målvakt Jacob Markström väntar nu en riktig svensk målvaktsduell. Efter avancemanget kommer nu laget ställas mot en av förhandsfavoriterna Vegas Golden Knights med hete Robin Lehner i mål. Båda målvakterna har hittills gjort det bra i slutspelet och fått lovord av likväl tränare som experter.

Senast Vancouver Canucks gick vidare från den första rundan i slutspelet var 2011 när Henrik- och Daniel Sedin bar laget på sina axlar och tog Vancouver hela vägen till Stanley Cup-finalerna där Boston Bruins blev för svåra.

Även i den östra konferensen är nu slutspelsträdet satt efter att Philadelphia Flyers inatt slog ut Montreal Canadiens efter vinst med 3-2. Efter två tidiga mål för Philadelphia i den första perioden och det matchavgörande målet i period två av den tidigare Leksandsspelaren Michael Raffl, kunde inte Montreal komma ikapp.

Istället var det just Philadelphia som roffade åt sig den sista slutspelsplatsen och man kommer nu ställas mot New York Islanders som skrällde rejält och slog ut Washington Capitals med 4-1 i matcher.

Vinnarna av matchserierna i den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet avancerar till Conference Finals för att avgöra det bästa laget på varsin sida. Den första matchen i den andra rundan spelas natten till söndag svensk tid.

Så spelas den andra rundan i NHL-slutspelet 2020

Västra konferensen:

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks

Colorado Avalanche – Dallas Stars

Östra konferensen:

Philadelphia Flyers – New York Islanders

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här