Erik Karlsson har öppnat upp om att spela VM med Tre Kronor i maj månad. Backen fick dock lämna San Josés bortaresa i helgen med en skada. Något som kan vara en fara för VM-spel.

Under helgen så befann sig San José Sharks på road trip och reste runt för att spela ett antal bortamatcher. En som fick lämna resan var dock Erik Karlsson. Stjärnbacken fick lämna samlingen efter matchen mot Chicago Blackhawks då han inte var hundra procent på grund av en underkroppsskada, detta skriver NBC.

I och med detta så lämnar Karlsson samlingen med laget då San José inte vill förvärra den befintliga skadan då man redan är bortblåsta från NHL-slutspelet under våren.

Erik Karlsson är en av några svenska stjärnor som uttryckligen sagt att han vill spela VM i Finland i år. Tillsammans med Lucas Raymond och Rasmus Dahlin så är Karlsson en av de mer lysande stjärnorna på Tre Kronors radar. Förhoppningsvis så ska inte den aktuella skadan försämra Karlssons chanser till spel under VM, men detta lär svaras på inom snar framtid.

NHL-slutspelet startar alldeles snart och i och med att drygt hälften av NHL:s lag inte går till slutspel så kan många NHL-stjärnor ansluta till VM i maj. Några trupper är ännu inte släppta men några NHL-stjärnor har uttryckt sig positivt till att spela VM, däribland Tysklands målvakt Philip Grubauer enligt WM-Eishockey.de.