Foto: Bildbyrån

Oscar Klefbom har skadat axeln och kommer att vara borta i två till tre veckor, detta rapporterar Edmonton via ett pressmeddelande. Ett tungt besked för Oilers, då laget slåss om en slutspelsplats och Klefbom är en av Edmontons bäste poängplockare.

Oscar Klefbom har haft en strålande NHL-säsong så här långt, och ligger på fjärde plats i lagets interna poängliga. Klefbom har fått en bärande roll i laget, och bara fyra spelare i ligan spelar fler minuter per match. Svensken har spelat varje match den här säsongen, men igår rapporterade klubben att Klefbom kommer att vara borta i 2-3 veckor på grund av en skadad axel.

”Han kommer att lämna ett stort hål efter sig då han spelar väldigt många minuter per match”, sa tränare Dave Tippett om Klefboms skada. ”Precis som med alla våra skador just nu så är det näste-man-upp-mentalitet som gäller, och vi har några unga backar som vill få chansen. Nu kommer de får det, så vi får se hur det går”.

Oilers saknar sedan innan poängkungen James Neal och superstjärnan Connor McDavid. De står inför ett par tuffa veckor när de slåss om Golden Knights om förstaplatsen i divisionen. Lagen ligger just nu på delad förstaplats, och Oilers tar emot Boston Bruins på onsdag.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här