Foto: Bildbyrån

Under natten har det spelats fem NHL-matcher men det är varken själva resultaten eller en spelarprestation som sticker ut särskilt mycket. Den som har hamnat i rampljuset efter nattens matcher är en av domarna i mötet mellan Nashville Predators och Detroit Red Wings. Den berörda domaren heter Tim Peel och är en veteran bland domarna i NHL.

Det som hände under nattens match var att Tim Peel kanske glömde av att han hade en mick på sig för det han sa var inte så genomtänkt och bra sagt. När han hade visat ut svenske Viktor Arvidsson för en tripping tidigt i den andra perioden kan man från ljudupptagningen höra att han säger ”Det var inte mycket, men jag ville ge Nashville en fucking utvisning tidigt i…”.

NHL gick en stund senare ut och bekräftade att det var just domaren Tim Peel som hördes säga detta. Som tur var för domare Peel gjorde inte Detroit mål på utvisningen Viktor Arvidsson fick sitta av. Händelsen kommer nu utredas meddelade både ligans vice-kommissionär, Bill Daly, och domarchef, Stephen Walkom, till tidningen The Athletic.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här