Foto: Bildbyrån

Djurgården har inte förlorat en hemmamatch i SHL sedan den 14:e november förra året, ett imponerade facit som efter torsdagskvällens match mot fjolårets finalmotståndare Frölunda håller i sig. Detta efter att Djurgården kunde vinna matchen med 2-1 och tog sin nionde raka hemmaseger. 

Hovet har blivit en riktig borg för Djurgården på senaste tiden, laget imponerar och spelar bra ishockey. Trots att det har varit mycket skador i truppen så har laget framförallt på hemmaplan plockat seger efter seger. Hemmalaget Djurgården är är även seriens formstarkaste lag för tillfället och har verkligen häng på topp fyra placeringarna i tabellen.

I den första perioden så var det mest utvisningarna som dominerade matchbilden, båda lagen hade sina lägen men det kändes kontrollerat bakåt från både Djurgården och Frölunda. Närmast mål i första perioden var Djurgården när laget hade powerplay efter sju minuter så dundrades de iväg ett skott från blålinjen men skottet tog i stolpen istället för i mål. Även Frölunda hade en farlig målchans i slutet av första perioden även de i powerplay, de blev lite rörigt framför målet men Karri Ramo i Djurgårdens målbur kunde tillslut reda ut situationen.

Andra perioden var mer händelserik när det kommer till målfronten. Men innan dess så hade Frölunda redan i periodens första minut ett skott som tog i ribban. Istället var det Djurgården som spräckte målnollan när Linus Hulström kunde prickskjuta in 1-0 framför en skymd Johan Mattsson i Frölundas mål. Fem minuter senare kommer Djurgårdsspelarna Tom Wandell och Tom Nilsson fria mot målvakten och gjorde inga misstag, Wandell passade snyggt i sidled för att få Johan Mattsson i rörelse och Tom Nilsson kunde elegant lägga in 2-0 till Djurgården.

Djurgården hade även bud på 3-0 i början av tredje perioden men Johan Mattsson gjorde en fin räddning och höll kvar Frölunda i matchen. Även Frölunda hade några smålägen i början av tredje perioden och tillslut skulle även bortalaget få jubla. Med fyra minuter kvar av matchen gjorde Samuel Fagemo 2-1 till Frölunda och skapade nerv i matchen, men närmare än så kom inte bortalaget och när slutsignalen ljöd stod Djurgården som segrare i matchen med 2-1.

Nionde raka segern för hemmalaget vilket även innebär att Djurgården nu endast är två poäng bakom Frölunda som innehar fjärdeplatsen i tabellen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här