Foto: Bildbyrån

Djurgården väljer att förlänga kontraktet med fyra juniorer alla födda 2001 samtliga spelare får A-lagskontrakt och kommer att vara med och konkurrera om en plats i A-laget när säsongen drar igång. 

De fyra juniorspelarna som Djurgården valt att erbjuda kontrakt är Oscar Bjerselius, Ludvig Hedström, Pontus Johansson och Axel Brännström. Bjerselius spelar centerforward medans trion Johansson, Brännström och Hedström är alla backar.

Bjerselius och Hedström gjorde redan under den gånga säsongen ett antal matcher i SHL för Djurgården men får nu alltså permanenta A-lagskontrakt.

Samtliga av spelarna som alla är födda 2001 har sedan tidigare även landslagsmeriter på juniornivå.

Brännström, Bjerselius och Hedström var alla med och vann VM-guld med Småkronorna under 2019 och Pontus Johansson har bland annat representerat U19-landslaget.

– De är fyra olika spelartyper, med olika kvaliteter och egenskaper, vilket gör de intressanta för Djurgården Hockey i framtiden och vi ser en utvecklingspotential för dem i vår organisation och mot vårt herrlag, säger Tobias Pehrsson utvecklingschef i Djurgården till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här