Foto: Bildbyrån

Förutsättningarna inför matchen var glasklara. Djurgården behövde vinna och vända underläget 3-1 från första matchen. Men efter två missade straffar och ytterligare en blek insats mot ett väldisciplinerat Mountfield blev det återigen förlust för Djurgården med 3-0 och totalt 6-1 till Mountfield över två matcher. Därmed är klubben utslaget ur Champions Hockey League. 

Djurgården försökte attackera i första perioden men tjeckerna lämnade inte en millimeter extra yta för bortalaget att jobba på och ofta slutade Djurgårdens anfall redan i mittzonen där Mountfield helt enkelt stängde igen kiosken. Djurgården kom aldrig till några riktiga farligheter. Tyngre skulle det även bli när ett redan skadedrabbat bortalag fick se Alexander Holtz lämna isen skadad redan i den första perioden. Mountfield fortsatte perioden ut att hålla Djurgården på rätt sida och perioden slutade 0-0.

I andra perioden chockstartade hemmalaget genom att göra 1-0 redan efter 53 sekunder genom Jakub Lev. Därmed blev uppförsbacken för Djurgården än större. Men istället för en press från Djurgårdens sida så fortsatte Mountfield med att spela sitt disciplinerade spel samtidigt som de flyttade upp positionerna ytterligare och satte tryck på Djurgården under hela andra perioden.

Den sista perioden började likt mittenperioden Richard Nedomlel kunde göra 2-0 till Mountfield i inledningen av perioden och dubbelmötet kändes redan här avgjort. När Ales Jergl sedan satte dit 3-0 i mitten av sista perioden så var det även spiken i kistan. Djurgårdens kreativa forward Dick Axelsson som varit småskadad under en tid lämnade även isen vid detta skede och bortalaget som redan innan matchen hade skadeproblem hade alltså tappat två av sina mest kreativa spelare under matchen.

Djurgården skulle dock både få en och två chanser att skaka liv i matchen. Med 8 minuter kvar fick de sin första straff men som Jacob Josefson inte kunde förvalta. Med 1 minut och 45 sekunder kvar av matchen va det så dags igen för Djurgården att få en straff. Denna gång klev Patrik Berglund fram men nu var det ribban som var i vägen för ett Djurgårdsmål.

Matchen slutade 3-0 till Mountfield och Djurgården är därmed utslagna ur CHL.

För Mountfield väntar nu deras första CHL-final och de är även de första tjeckiska lag att ta sig hela vägen till finalen.

Finalen som spelas den 4:e februari kommer att spelas mot Frölunda på hemmaplan för Mountfield.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här