Djurgården hade en imponerade svit hemma på hovet med elva raka segrar inför matchen mot jumbon Leksand. Den sviten utökades till tolv matcher efter att Djurgården vann med 5-2 och därmed tangerade Djurgården klubbrekordet i antal raka hemmasegrar.

Det var två lag med vitt skilda formkurvor som ställdes mot varandra på hovet. Djurgården med elva raka segrar på hemmaplan och inte en förlust på hovet sedan i mitten av november. Mot Leksand som dels inte vunnit mot Djurgården sedan 2015 men som också hade åtta raka förluster i bagaget inför den här matchen.

Matchen slutade också som många trodde på förhand att den skulle. Djurgården tog kommandot direkt och redan efter 38 sekunder fick hemmalaget fira för första gången när Manuel Ågren kunde göra 1-0 till Djurgården. Leksand spelade upp sig efter kallduschen i inledningen och skapade ett tryck på hemmalaget. Detta av också resultat när Patrik Zackrisson kunde kvitter för Leksand med tre minuter kvar av första perioden. Glädjen för bortalaget kom dock snabbt av sig när Marcus Högström såg till att hemmalaget kunde gå till periodvila med en ledning efter att ha gjort 2-1 när det endast återstod två sekunder av första perioden.

I andra perioden så tog hemmalaget över matchen allt mer och Leksand orkade inte hänga med när Djurgården ökade tempot. Detta resulterade i att Djurgården kunde dra ifrån och göra både 3-1 och 4-1 under mitten perioden. Oskar Lang skapade viss spänning inför sista perioden när han reducerade till 4-2.

Men Leksand orkade inte lägga i en extra växel för att skapa det där riktiga trycket mot Djurgården och sista perioden blev aldrig riktigt spännande istället var det hemmalagets Patrik Berglund som kunde sätta punkt för matchen genom att göra slutresultatet 5-2.

Segern innebär att Djurgården nu har tolv raka hemmasegrar något som Djurgården endast har lyckats med en gång tidigare i historien det var säsongen 1987/1988.