Foto: Bildbyrån

Efter femton säsonger på elitnivå så väljer nu den 34-årige Dick Axelsson att avsluta sin elitkarriär.– Det har vuxit fram. Nu är den professionella hockeykarriären över, säger Axelsson till SportExpressen. 

Dick Axelsson slog igenom som talang i Huddinge säsongen 2006/2007 i hockeyallsvenskan. Han gjorde under sin debutsäsong 21 poäng på 25 matcher. Detta ledde till att NHL-klubben Detroit draftade honom. Men det blev aldrig något spel i NHL. Utan det har blivit lång karriär innehållande spel i SHL, AHL och schweiziska NLA.

För efter hans succésäsong i Huddinge gick flytten över till Djurgården. Sedan har Axelsson hunnit med att spela i Färjestad, Grand Rapid Griffins, Modo, Frölunda, Davos, Färjestad för att slutligen återvända till Djurgården där han spelat de senaste tre säsongerna.

Men nu är alltså hockeykarriären över. Men i en intervju till SportExpressen meddelar Axelsson att han inte vill släppa hockeyn helt utan nu vill han vara med från mediasidan.

– Det finns många som inte hållet måttet, så vi får se vems jobb man ska sno, haha. – Nej, men jag ska försöka komma med något nytt. Sedan om jag ska sitta i en studio, eller och jag ska skapa något eget, lite roligare saker, med mer humoristisk touch, det får vi se. Jag måste tänka lite på de sakerna, säger Axelsson.

Dick Axelsson har på meritlistan ett VM-guld från 2013. Två SM-guld med Färjestad 2009 och 2013. Samt ett Schweiziska ligaguld från 2015.