Foto: Bildbyrån

Djurgårdens drömvärvning inför nästa säsong var att få hem stjärnan Marcus Krüger till klubben. Men nu står det klart att det inte blir någon flytt till Stockholm och SHL för Krüger utan han blir kvar i Schweiz och sin klubb ZSC Zions där han har förlängt sitt kontrakt. 

Djurgården har uppvaktat Marcus Krüger och visat intresse för att värva hem spelaren som lämnade Djurgården för 10 år sedan. Krüger har sedan dess hunnit med att vinna dubbla Stanley cup titlar med Chicago Blackhawks och varit med och spelat hem ett VM-guld 2017 och ett OS-silver 2014. Men efter nio säsonger i NHL och spel i Chicago och Carolina valde Krüger att vända hem till Europa inför säsongen 2019/2020. Valet blev då inte SHL och Djurgården utan Schweiz och ZSC Zions. Där blev han snabbt en av lagets viktigaste spelare och till sin andra säsong i år är han lagets assisterande kapten.

Men den här säsongen har han dragits med en hel del skador, men trots detta har Krüger hunnit med att göra 16 poäng på 28 matcher. Kontraktet med Zions skulle ha gått ut efter den här säsongen och Djurgården har flaggat för att man velat värva hem den tidigare spelaren och Krüger var klubbens drömvärvning till nästa säsong.

Nu står det dock klart att det inte blir någon återkomst i Djurgården utan Marcus Krüger har valt att skriva på ett nytt kontakt med sin schweiziska klubb ZSC Zions. Hans nya kontrakt sträcker sig över nästa säsong.