Foto: NHL.com

NHL har nu presenterat vilka tre spelare som är nominerade till årets rookie i NHL säsongen 19/20. Bland de tre finns två heta backar med.

Förra året vann Elias Pettersson pris för ligans bästa rookie och tilldelades den åtråvärda Calder Trophy. Vandringspokalen ska i år tilldelas någon annan, vilket NHL nu har presenterat vilka tre det kan bli.

De tre nominerade är Cale Makar, Colorado Avalanche, Quinn Hughes, Vancouver Canucks och Dominik Kubalik.

De förstnämnda är backar och har varit två av seriens frontfigurer överlag, redan som rookies. Cale Makar har varit en viktig pjäs i Colorados framgångar i år och har gjort 50 poäng på 57 spelade matcher, han har även en plus/minus-statistik på +12. Makar gjorde redan tio matcher för Colorado i slutspelet i fjol.

Vinnaren av alla rookies poängliga är Vancouver Canucks back Quinn Hughes. Amerikanen gjorde 53 poäng på 68 matcher, men avslutade med en -10 i plus/minus. Hughes får ses som en andrahandsfavorit inför prisutdelningen, efter tidigare nämnda Cale Makar.

Den tredje spelaren att nomineras är Dominik Kubalik. Den tjeckiska forwarden kom från schweiziska ligan till Chicago Blackhawks i år och har imponerat med 46 poäng på 68 matcher. Skillnaden på Kubalik och ovanstående är inte bara att han är forward, utan även att han fyller 25 år i höst medan Makar och Hughes är 21 respektive 20 år gamla.

NHL har även presenterat vilka tre spelare som kan vinna pris för bästa spelare i NHL:s grundserie, även kallat Ted Lindsay Award. Dessa spelare är: Leon Draisaitl (Edmonton Oilers), Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche) och Artemi Panarin (New York Rangers).

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här