Skellefteå tog emot Djurgården hemma i Skellefteå Kraft Arena och hemmalagets fina form håller i sig. Femte raka segern blev det efter att Skellefteå vann matchen med 3-0. Efter matchen har dock en händelse i tredje perioden fått uppmärksamheten. Detta då Darren Nowick riskerar avstängning för att ha utdelat en skallning mot djurgårdens Robin Norell. Händelsen resulterade inte i någon utvisning i matchen men en anmälan har kommit in till disciplinnämnden efter matchen för händelsen och Nowick riskerar nu att bli avstängd. 

Det var i inledningen av den tredje perioden som Darren Nowick och Robin Norell hamnade i en duell där Nowick ska ha utdelat en skallning mot Norell. Händelsen upptäcktes inte under matchen utan det är situationsrummet som har granskat matchen i efterhand och upptäckt händelsen och därmed anmält Nowick till disciplinnämnden. Nowick som anslöt till Skellefteå nu i Februari har bara hunnit spela tre matcher med klubben men nu riskerar han att få en avstängning som kan göra att han missar ett par matcher framöver.

Matchen var det annars Skellefteå som hade kontroll på. Linus Lindström hade ett par lyckade minuter i första perioden där han först skickade in 1-0 till hemmalaget innan han sedan assisterade fram till Adam Petersson som kunde göra 2-0 innan perioden var slut.

I den andra perioden utökade Skellefteå tidigt sin ledning till 3-0 genom Niclas Burström. Efter detta så kontrollerade Skellefteå matchen och tillät inte Djurgården att skapa några direkt farligheter. Den sista perioden slutade även mållös och Skellefteå kunde vinna matchen med 3-0 och tog därmed sin femte raka seger. Resultatet innebar också att Skellefteå passerade Djurgården i tabellen till en femteplats.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här