Foto: Bildbyrån

I torsdagens intervju med Oscar Dansk konstaterade Hockeyresultat.se att NHL-chansen inte var långt borta för svensken. Två dagar senare flögs Dansk till Las Vegas, efter att lagets andremålvakt Malcolm Subban skadat sig under matchen mot Los Angeles Kings. 

I en intervju med Hockeyresultat.se berättade Dansk om den hårda konkurrensen i NHL, och hur han hanterar den tuffa målvakts-situationen i Vegas Golden Knights. Dansk förklarade att han tycker konkurrens-situationen är inspirerande, och hur han fokuserar på att utvecklas så mycket som möjligt för att vara redo när chansen kommer. Det han inte visste då var att chansen skulle komma redan några dagar senare, då Malcolm Subban klev av skadad efter första perioden i matchen mot Arizona Coyotes. Dagen efter flögs Dansk in till Las Vegas, och satt på bänken när laget mötte Calgary Flames på lördagseftermiddagen.

Tränare Gallant har tidigare berättat att han inte vill matcha 35-åriga Fleury lika hårt som tidigare säsonger, då målvakten börjar komma till åren och visade trötthets-tendenser i slutet på förra säsongen. I en intervju med Las Vegas Review Journal förklarar tränaren situationen, som anser att träningarna är det som sliter mest på målvakterna.

”Vi oroar oss för det hela tiden. Det är ett stort problem, men vet du vad? Jag tror att träningarna sliter mer än matcherna, jag tror verkligen det”, förklarar Gallant. ”När vi kan ge honom [Fleury] några dagar ledigt så ser jag inget problem med det. Jag kan spela honom 110 matcher i år om han inte tränare. Sug på den, analytiker!”.

Knights stjärnmålvakt Marc Andre Fleury förväntas spela de flesta matcherna under tiden Subban är skadad, men Dansk kan få chansen redan nästa vecka. Laget spelar match både måndag och tisdag, vilket borde ge Gallant en anledningen att låta Fleury vila en av matcherna, och ge Dansk chansen för första gången sen 2017.

På sina totalt 4 matcher i NHL har svensken en imponerande statistik, med en räddningsprocent på 94.6%. Förhoppningsvis får han chansen att bättre på den statistiken ytterligare nästa vecka.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här