Foto: Wikimedia

Gruppspelet i Champions Hockey League avrundades under gårdagen och det stor nu klart vilka sexton lag som tar sig vidare ifrån gruppspelet till det intensiva slutspelet som bestå av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och slutligen den stora finalen. Alla slutspelets möten, med undantag för själva finalen sker i dubbelmöten där det totala resultatet avgör vem som tar sig vidare.

Av de fem svenska klubbarna som deltog i gruppspelet lyckades tre placera sig i sin grupps högre skikt och får därmed fortsätta sin resa i turneringen.

Inför CHL:s slutspels-lottning

Lottningen kommer att äga rum på fredag klockan 12:00 och går då att följa live via CHL:s hemsida.

Seedningen som gäller inför lottningen är att alla gruppvinnare hamnar i pott A, samtidigt som grupptvåorna placeras i pott B. Lagen lottas sedan slumpmässigt mot varandra och den enda regeln som finns är att lag som tidigare spelade i samma grupp inte kan lottas mot varandra. De lottade paren placeras i samband med lottningen in i slutspelsträdet, där man kan se vilka lag som har möjligheten att möta varandra på vägen fram till den stora finalen.

Pott A består av: Frölunda Indians, Malmö Redhawks, Skellefteå AIK, EV Zug, Tappara Tampere, Kärpät Oulu, Red Bull Salzburg och HC Pilsen

Pott B består av: ZSC Lions, Red Bull Munich, HC Bolzano, Kometa Brno, Storhamar Hamar, Rouen Dragons, SC Bern och HC Lugano

I slutspelet finns det en möjlighet för lag ifrån samma nation att mötas. Dock kommer det inte bli några svenska lag som kan mötas i åttondelsfinalerna eftersom de tre svenska lagen som tog sig vidare alla lyckades vinna sina grupper. Dock kan lagen mötas i framtida matcher beroende på hur de placeras i trädet.