På tisdagskvällen startar CHL-slutspelet, alla fem SHL klubbar som deltog i årets turnering är fortfarande kvar. Dock ställs ställs fyra av lagen mot varandra och högst tre av de svenska lagen kan ta sig vidare till en kvartsfinal. 

Åttondelsfinalerna drar igång och direkt är det två svenskmöten vi har att se fram mot. Regerande mästarna Frölunda ställs mot Färjestad samtidigt som Skellefteå och Djurgården ska möta varandra. Två riktigt heta dubbelmöten där kvartsfinal platser står på spel. Den femte SHL klubben Luleå ska möta Schweiziska SC Bern.

Slutspelet spelas i dubbelmöten där första matchen spelas under tisdag och onsdagskvällen med returer nästa vecka 19-20 november.

I det första svenskmötet så är det Frölunda som ska ta sig till Karlstad för att inleda på bortaplan mot Färjestad. I den andra matchen är det Djurgården som ska ta sig till Västerbotten för att spela den första åttondelsfinalen på bortaplan mot Skellefteå. Luleå börjar sitt dubbelmöte med SC Bern i Schweiz innan lagen ska mötas i Luleå för returen i nästa vecka.

Laget som tar sig vidare efter dubbelmötet mellan Frölunda och Färjestad så väntar tyskt eller Schweiziskt motstånd i form av Augsburg eller Biel i kvartsfinal. Vinnaren från mötet Djurgården och Skellefteå får möta vitryska Junost Minsk eller förra årets final lag, tyska Red Bull München i kvartsfinal.

Vinner Luleå sitt dubbelmöte mot SC Bern väntar Schweiziska Pilsen eller tjeckiska Lausanne i en eventuell kvartsfinal.

CHL-slutspelet drar igång 18.00, tisdag, 12 november. 19.45 kliver Luleå in i slutspelet.

Första Åttondelsfinalerna spelas enligt följande

Junost Minsk – Red Bull München – 12/11 – 17.00
Färjestad – Frölunda – 12/11 – 18.00 Matchen sänds på TV3sport
Skellefteå – Djurgården – 12/11 – 18.00 Matchen sänds på SVT2
HC Pilsen – Lausanne – 12/11 -18.00
Augsburger – Biel – 12/11 – 19.30
SC Bern – Luleå – 12/11 – 19.45 Matchen sänds på Viasat Hockey
Mountfild – Adler Mannheim – 13/11 – 18.00

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här