Foto: Bildbyrån

Brynäs har återigen drabbats av Coronasmitta i truppen vilket gör att deras nästkommande tre matcher ser ut att behöva flyttas. Planen var att Brynäs skulle spela på fredag, söndag och onsdag. Nu måste schemat ritas om igen. Växjö, Färjestad och Oskarshamn skulle ha stått för motståndet.

– Vi hoppas att de återstående matcherna ryms inom befintligt schema, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin som jobbar för att slutspelet ska kunna starta den 5 april.

Lagen har till den 2 april på sig att spela klart grundserien sedan SHL i tisdags meddelade att datumet för serieslut skjutits upp på grund av alla matcher som varit tvungna att ställas in och spelats vid andra datum. Brynäs är ett av de lagen som under säsongen varit hårdast drabbat. Malmö och Linköping är två andra lag som har haft svårt att hålla smittan borta från omklädningsrummet.

I och med att grundserien förskjutits kommer semifinalerna i årets SM-slutspel spelas i bäst av fem matcher istället för sju som vanligtvis. Däremot spelas både kvartsfinal och final som vanligt i bäst av sju.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här