Foto: Bildbyrån

Schweiz är likt resten av europa hårt drabbat av coronaviruset, viruset kom till mellan och sydeuropa före det hade kommit hit till Sverige vilket gör att de har levt med detta en längre period och det börjar få konsekvenser ekonomiskt. 

Ligan har därför usett sin direktör Denis Vaucher att samtala med de olika klubbarna och spelarfacket om att sänka lönerna för spelarna.

Flera klubbar har drabbats hårt av att säsongen har blivit inställd, säsongen i Schweiz stängdes ner likt i Sverige innan slutspelet skulle starta. Detta har gjort att klubbarna har tappat ekonomiskt vad gäller publik bortfall men även sponsorintäkterna har minskat.

Klubbarna har råd att betala lönerna nu i april men framöver är det mer osäkert hur lagen ska agera. Rapperswil-Jona är en av klubbarna som har drabbats av ekonomiskt bortfall och där har klubben meddelat 14 av spelarna att de inte kommer få sina kontrakt förlängda.

Även storklubbar som Lugano, Biel och Zug som har väldigt höga lönekostnader har börjat titta på alternativa vägar för att få in ekonomiska medel samt att de välkomnar en diskussion mellan Denis Vaucher och spelarfacket om lönesänkningar för spelarna.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här